Post Reply
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Out of Range on screen but screen still works?
02-04-2019, 02:22 AM
Post: #1
Out of Range on screen but screen still works?
I'm having issues with a monitor where if I push the Hz over 75 on any resolution, there appears a blue box in the middle of the screen saying

"Out of Range"

But I can still see everything except what the box ubstructs.

I can go do the ufo framerate test, and it shows I'm doing 80hz, and I don't have any frame skipping with the frame skip test.

I'm using DVI-D into a Saphire R9 290 tri-x.

My question is, is there a way to make the screen not display this?

It works fine otherwise, and 75hz is all well and good, but it'd be sweet if ther was a fix for something like this.

I poked around and made a new EDID and stuff, but to no avail.

Any help would be appreciated.

The monitor is an Envision G918w1 @ 1440 x 900.

I will add a picture here shortly, I need to find my phone to take a pictgure of it, because obviously a screencap doesnt grab that shit.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-04-2019, 04:28 PM
Post: #2
RE: Out of Range on screen but screen still works?
That message is built into the monitor's firmware, so I don't see a way around that.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-19-2019, 04:55 AM
Post: #3
RE: Out of Range on screen but screen still works?
(02-04-2019 04:28 PM)ToastyX Wrote:  That message is built into the monitor's firmware, so I don't see a way around that.

thanks for the reply! that's a bummer, but it runs fine at 75 so that's coolio. Your software rocks! thanks for all the hard work.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
 Post Reply


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)