Post Reply
Custom Resolution Utility (CRU)
01-12-2021, 10:01 PM
Post: #5591
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
(01-12-2021 09:59 PM)ToastyX Wrote:  
(01-12-2021 07:00 PM)Kirby640L Wrote:  thanks for your reply! Well i tried to make 360HZ work @ Display Scaling but sadly i did not make it work :[

only GPU is working - like i cannot make 1024 ( for example ) work @ fullscreen. Its like a tiny little black bars ( all the way ) screen then Big Grin
Display scaling requires the monitor to support the resolution. G-Sync monitors only support a limited set of resolutions.

ah... is there a way to find out what resolutions are being supported?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-13-2021, 03:24 AM
Post: #5592
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
(01-12-2021 10:01 PM)Kirby640L Wrote:  ah... is there a way to find out what resolutions are being supported?
You'll have to try and see. Usually it's just the native resolution and some lower fallback resolutions at 60 Hz.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-13-2021, 02:55 PM (Last edited: 01-13-2021, 03:13 PM by Reloaded87)
Post: #5593
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
Possible to enable freesync on non freesync monitor via displayport? Or need Displayport-HDMI adapter? My monitor support only 60Hz via HDMI and 170Hz via Displayport. I need a high refresh rate of the monitor.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-13-2021, 03:16 PM
Post: #5594
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
(01-13-2021 02:55 PM)Reloaded87 Wrote:  Possible to enable freesync on non freesync monitor via displayport? Or need Displayport-HDMI adapter? My monitor support only 60Hz via HDMI and 170Hz via Displayport. I need a high refresh rate of the monitor.
No.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-13-2021, 04:27 PM
Post: #5595
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
Hi everyone, i have a oled c9 tv and a rx6800 graphics card, i tried to add freesync with CRU on my setup with no success, my screen turned black and i needed to restart on safe mode to reset CRU (it actually worked for like 10 minutes before going without signal), anyone knows if it is possible to enable freesync on this setup? i didnt find any option of VRR on amd driver, in theory VRR should work without CRU on this setup.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-14-2021, 02:39 PM
Post: #5596
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
(12-19-2020 03:11 AM)ToastyX Wrote:  
(12-19-2020 02:43 AM)cobhc Wrote:  I'm trying to run 1440p@120hz at more than 8bit 4:4:4 from an AMD 5700xt through HDMI into an LG CX. From what I understand the HDMI 2.0b port on the 5700xt should be able to do 1440p@120hz 10bit 4:2:2 but I can't choose anything other than 8bit 4:4:4 in the AMD driver settings. Could using CRU do anything to help me achieve my goal?
AMD GPUs will only do YCbCr 4:2:2 with TV resolutions.

Sorry for the delayed response. Would that still be the same using a DisplayPort to HDMI adapter?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-15-2021, 01:34 AM
Post: #5597
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
(01-14-2021 02:39 PM)cobhc Wrote:  Sorry for the delayed response. Would that still be the same using a DisplayPort to HDMI adapter?
I don't know if AMD supports YCbCr with DisplayPort.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-15-2021, 01:34 AM
Post: #5598
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
(01-13-2021 04:27 PM)Xpaulo360 Wrote:  Hi everyone, i have a oled c9 tv and a rx6800 graphics card, i tried to add freesync with CRU on my setup with no success, my screen turned black and i needed to restart on safe mode to reset CRU (it actually worked for like 10 minutes before going without signal), anyone knows if it is possible to enable freesync on this setup? i didnt find any option of VRR on amd driver, in theory VRR should work without CRU on this setup.
The C9 is supposed to support HDMI 2.1 VRR. Make sure you have the latest firmware.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-15-2021, 04:11 AM
Post: #5599
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
I have an Intel UHD Graphics 620, laptop with a 1920x1080, updated to the latest drivers. I ran CRU (administrator), to add a new detailed resolution, modifying the frame rate, while copy-pasting everything else from my default profile. I then ran restart64.exe, but could not find the new profile in the Intel Graphics Control Panel. Is my computer incapable of overclocking its panel? Or am I doing something else wrong?

I attached a screenshot below.


Attached File(s) Thumbnail(s)
   
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-15-2021, 07:52 AM (Last edited: 01-15-2021, 08:39 AM by jordyn11)
Post: #5600
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
I have recently run into issue which I haven't been able to fin[Image: IfmzWGQ]d a solution for online. When I run DSR at 3840x2160 on my 2560x1440 165mhz monitor the majority of games will flicker then minimize to desktop upon launching. This has only recently started happening after I used CRU to reset my display devices after getting a new GPU (RTX3090) when previously there was no issues when using DSR. I have tried everything I have seen online including reinstalling drivers using DDU, deleting the Windows Display Cache and of course recently using CRU to reset the display devices.

I have attached the current CRU for the display which I notice only has 1 Detailed Resolution and no Standard resolutions.

Google has been no real help so I am wondering if any of the experts here have heard of this type of behavior and if there are any suggestions. Would really appreciate any advice.

Thanks in advance.


Attached File(s) Thumbnail(s)
   
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
 Post Reply


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 75 Guest(s)