Post Reply
Custom Resolution Utility (CRU)
09-17-2021, 01:03 AM
Post: #6091
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
Ok, thank you. I can finally stop looking.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-17-2021, 11:39 AM (Last edited: 09-17-2021, 11:49 AM by lazostat)
Post: #6092
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
Guys i have a problem with flickering on League of Legends. Not all the times, but very annoying. It triggers when chat appears or when you kill someone and the info appear on screen, or if someone casts a shiny spell.

I have tried all the possible solutions i have found on Reddit. I have a 2070s and a MSI MAG272CQR 165Hz monitor. Latest driver installed.

The only thing i haven't tried yes is to custom set VRR via CRU. I just installed CRU but i don't know if the settings i made are correct. The driver restart at 1-500Hz range, but if i set at nvidia panel the range to 47Hz it goes black screen with "Out of Range" message.


https://ibb.co/2jP30xt


Also on the test below, the monitor showing Hz between 79-81.

https://ibb.co/jkvhLB2
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-21-2021, 01:47 PM
Post: #6093
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
Hi,

my 1st post so please if i'm posting in the wrong place just let me know.

I have a HP zbook power G7 with a Nvidia Quadro T1000 that i have connected to a external monitor a LG 38GN950-B. The LG by the specs user manual show be doing 3860x1600 160Hz @OC by using the Display Port @1.4.

Every time i try to go over 100Hz goes red and just not let me click OK. Bellow its max i can get without going into blackscreen.

https://imgur.com/a/YdLAo4C

All the resolutions on the Extensions Block works OK.

Thks in advanced.

Voxhel
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-23-2021, 09:51 PM
Post: #6094
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
Hi,

Would there be any reason why going from an older AMD driver to the latest would prevent creating a 4K resolution at 120hz?

The screen supports 4K 120hz using HDMI.
My graphics card is only HDMI 2.0, but it used to work on 4K 120hz @ 4:2:0, but now no longer with the new graphics driver. Almost as if they’ve locked 120hz out.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-24-2021, 03:23 PM
Post: #6095
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
When executing restart.exe the app "VMware" crashes immediately each time.
Is there a possibillity for a fix?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-25-2021, 02:11 PM
Post: #6096
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
(09-17-2021 11:39 AM)lazostat Wrote:  The only thing i haven't tried yes is to custom set VRR via CRU. I just installed CRU but i don't know if the settings i made are correct. The driver restart at 1-500Hz range, but if i set at nvidia panel the range to 47Hz it goes black screen with "Out of Range" message.
I don't understand what you're doing. Adding a custom resolution is not the same as editing the FreeSync range. Edit the FreeSync data block in the extension block.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-25-2021, 02:11 PM
Post: #6097
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
(09-21-2021 01:47 PM)voxhel Wrote:  Every time i try to go over 100Hz goes red and just not let me click OK. Bellow its max i can get without going into blackscreen.
Read the first post.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-25-2021, 02:12 PM
Post: #6098
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
(09-23-2021 09:51 PM)Wrighton Wrote:  Would there be any reason why going from an older AMD driver to the latest would prevent creating a 4K resolution at 120hz?

The screen supports 4K 120hz using HDMI.
My graphics card is only HDMI 2.0, but it used to work on 4K 120hz @ 4:2:0, but now no longer with the new graphics driver. Almost as if they’ve locked 120hz out.
That should work. Report it to AMD.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-25-2021, 02:12 PM
Post: #6099
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
(09-24-2021 03:23 PM)BlankJoe Wrote:  When executing restart.exe the app "VMware" crashes immediately each time.
Is there a possibillity for a fix?
No, you shouldn't run restart.exe while anything is using the GPU.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-26-2021, 04:06 AM
Post: #6100
RE: Custom Resolution Utility (CRU)
Hello, I sold my ultrawide last week and bough 3 same monitors LG@75Hz, but in surround not be able to active 75Hz. My GPU is a RTX 2060 Super with 2 DP and 1 HDMI, well I think the problem is the HDMI cable, because when I surround 2 monitors (DP) 75Hz can be active, when I active the 3 monitors, it's not be able, there are any issues in CRU to change for 75Hz?

Ps: In windows extented mode, all the monitors can run in 75Hz, well, the center monitor (HDMI) reach 75.003Hz and other 2 monitors (DP) can reach 75.000Hz.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
 Post Reply


Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 52 Guest(s)